Fødselsdag, ballet og biotek.

I år (2013) blev min mindste søster 18år og som det nu sømmer sig til en sådan andledning skulle hun selvfølgelig have en fødselsdagskage.
En biotek bog
Siden sidste år er hendes interesse for ballet ikke blevet mindre, hun er bl.a. begyndt at danse på tåspidssko og så er hun også startet på bioteknologisk (forkortes biotek) linie på gymnasiet.


Vi (line og jeg) besluttede os for at vi skulle have så mange af hendes interesser med så muligt. Der var meget snak omkring hvad der skulle på kagen og det endte med et par balletsko for dansen og nogle bøger der kunne repræsenterer gymnasiet.

Balletsko
Bøgerne er lavet som en klods der er tørret hvorefter jeg har givet den "omslaget" på. Jeg tilsatte tylose til fondanten så den tørre hurtigere, og det virker. Der var en enkelt klods jeg ikke havde fået tilsat tylose og den var bare 100år om at tørre, hvor de andre var forholdsvis tørre efter nogle timer, så tog den uden tylose over en dag.


Balletskoene er lavet efter billeder af tåspidssko og bagefter er de sprayet med en "pearl color mist" for at få satin looket. De blev, skal jeg sige det selv, rigtig fine.
Hele kagen
Kagens indhold har jeg lykkeligt glemt, jeg er ved at have lavet så mange at de allesammen flyder sammen, men den har sikkert været med limemousse eller oreos creme for dem er Line helt vilde med.
Ud over sko og bøger har jeg brugt en diamondcutter til mønstret på siden og sat små sukkerperler i "samlingerne". I toppen har jeg brugt en crimper.

Det var lige før det hele ikke kunne være på kagen, men sådan er det jo når man har mange interesser men kun en lille familie.

Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks