Nem chokoladekage

Kagen er nem at bage, den kræver ikke andet end de ingredienser de fleste ”bagere” har i hjemmet og den er lækker og luftig og dejen kan bruges til såvel kagebunde som muffins. Jeg har aldrig oplevet at den er smuldret eller knækket.


En portion chokoladekage
Kagen er god til limemousse eller andre syrlige mousser, men er man chokoladefan kan man også sagtens bruge den sammen med en chokolademousse. Den er hverken "tung" eller bitter i chokoladesmagen.


 
Let chokoladekage
 
Ingredienser:
1,5 dl flydene Becel eller 150 g smør/bagemargerine
600 g sukker
4 æg
600 g mel
50 g kakao
6 dl letmælk (eller 5dl mælk og 1 dl appelsinjuice)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
2 tsk. vanille


1) Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
2) Kom resten af ingredienserne i og pisk godt igennem.
3) Bages ved 180 grader til kagen er bagt (Bagetiden kommer an på formen,  den kan være alt fra 30 minutter til 2 timer.)
Kagen med hindbærmousse
OBS: Det er en stor portion, der er ca 2,5ltr dej.

Rund 25cm form= 4 tykke bunde
Firkantet 20*20= 4 tykke bunde
Firkantet 25*25= 3 tykke bunde
Muffins ca. 40stk alm størrelse

Mit kreative jeg
Ditte




 




Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Skildpaddemousse

Overtræksmarcipan