Overtræksmarcipan

Overtræksmarcipan er nødvendigt at lave, syntes jeg, hvis man skal bruge marcipan til overtræk på en kage. Hvis ikke man gør det, sprækker marcipanen og giver ikke andet en grå hår og frustrationer. Til gengæld er det ret nemt at lave overtræksmarcipan.

Eksempel på marcipan overtræk
Ingredienser:
100g marcipan
100g flormelis
20g glukosesirup
(opskriften ganges op alt afhængig af hvor meget du skal lave)


Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne i en rørermaskine til det er en samlet klump. Hvis blandingen er meget smuldret kan du tilsætte lidt ekstra glukosesirup, men kun lidt.
Lad være med at kører blandingen for længe. Ælt hellere overtræksmarcipanen i hånden det sidste stykke tid.


Eksempel på marcipan overtræk
OBS: Hvis du skal lave "fondipan" en blanding mellem fondant og marcipan kan du med fordel smide små stykker fondant ned i marcipanen når den er godt "smuldret" så slipper du for selv at skulle ælte alt for meget.



Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Barnedåb, blomster og babyblå

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager