Babytæppe af stofrester

Tristan på hans grønne tæppe
Jeg er fadder til to drenge, tvillinger, som ligesom alle andre børn bliver større og større.

Da de var ca. 7 mdr. gamle, besluttede jeg mig for at bruge alle mine stofrester til noget fornuftigt og lave to baby tæpper bestående af lapper fra mine andre syprojekter.

Tobias på hans blå tæppe
Jeg klippede først en hel masse lapper efter en skabelon, lavet af bagsiden af en gammel blok med stribet papir, på 15*15.
Derefter lagde jeg lapperne op så der ikke lå for mange af de samme i nærheden af hinanden, så syede jeg dem selvfølgelig sammen.
Så syede jeg "toppen" på, der hvor deres navne står,ogstaverne er købt på nettet og er 8cm høje, det er den type der bare skal stryges på, og de kan sagtens tåle at blive vasket, så klippede jeg lange strimler af det stof der skulle på i siderne som jeg syede på og tilpassede undervejs så der blev nogle (forholdsvis) lige hjørner.

Bagpå er der syet henholdvis et blåt og et grønt fleece tæppe, i ved de billige fra Jysk, for så kan hele tæppet vaskes.


Begge tæpper
Tæpperne vagte stor begejstring og båder tæpper og babyer er stadig i bedste velgående efter 9mdr. 
Det der også er det gode ved tæpperne er at alle lapperne har en historie da de jo allesammen kommer fra noget jeg på et tidspunkt har syet. 

Mit næste syprojekt bliver at lave noget tisvarende, i dobbelt størrelse til vores vikingeseng, men her skal alle resterne være af hør og uld, med uld på bagsiden.

Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Oreos creme

Brug af polycarbonat forme til fyldte chokolader

Skildpaddemousse