Vikinge pude med broderi

Når vi er på marked har vi en stor kiste med som står under vores oversejl. Den bliver både brugt til at opbevarer forskellige madting i, som fodskammel og til at sidde på. Når man sidder på en egetræskiste i op til mange timer af gangen (når vejret sommetider ikke er til andet) så kan man godt gå hen og få temmelig ondt i måsen, så der skal noget ekstra polstring til for at holde det ud, derfor besluttede jeg mig for at lave nogle pudebetræk der kunne ligge fremme når publikum var der.

Den "originale" tegning
Jeg startede med at lave en pude til min kæreste, han ville gerne have noget hvor der var krig eller i hevrt fald nogend er sloges, så jeg endte med et billede af en mand der dræber en anden mand. Billedet er originalt en del af en træudskæring på en dørkarm fra en norsk kirke.
Broderiet på pudevåret


Jeg har en bog med en masse vikinge og keltiske mønstre i og dertil følger en cd så jeg forstørrede bare billedet op og tegnede det over på noget vandopløseligt vliseline (og DET er genialt). Så broderede jeg kanten, eller omridset, vaskede pudevåret og broderede med forskellige farver for at fylde de små områder ud, med samme sting som der er brugt på Bayeux tapetet.Det har taget et år at blive færdig, måske mest fordi jeg ikke har tid til at sidde og hygge med det i hverdagene så der sker kun noget i ferierne og de er jo samtidig fyld med almindelige ferieting, som f.eks. at slappe af.
Hele den færdige pude
I hvert fald blev pudevåret færdig i 2013 og nu er den med pude og det hele og den er en af de broderier jeg er allermest stolt af. Den er flot og farverig men den er samtidig simpel.

Min egen pude har et noget mere simpelt design, men den bliver ikke mindre flot af den grund. Når jeg får lavet nogle flere puder så skal jeg nok ligge dem op. Indtil da må i "nøjes" med Benjamins vikinge pude.

Mit kreative jeg 
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks