Brændte mandler

Da jeg gik ud af gymnasiet arbejdede jeg et halvt år som pædagogmedhjælper, og i den institution holdte man et julemarked. I den forbindelse skulle der laves brændte mandler og jeg kan huske at jeg faktisk var ret god til det. Så da det kom til julen 2012 ville jeg prøve at lave brændte mandler igen.
Brændte mandler

Jeg fandt en opskrift i en af de mange kagegrupper jeg er medlem af og så var det bare om at prøve. Når jeg sidder her og skal fortælle hvilket kogegrej jeg brugte til det bliver jeg pludselig i tvivl men det var enten en gryde, vores store wokpande eller vores almindelige pande, jeg hælder mest til gryden eller wokken men jeg kan overhovedet ikke huske om det var den ene eller den anden.

Jeg er normalt ikke så vild med brændte mandler men jeg kan godt lide dem en gang imellem, min kæreste er til gengæld ENORMT glad for dem, og de nåede næsten ikke af panden før de var spist, så et par gange lavede jeg dobbelt portion.

Jeg kan bedst lide brændte mandler med lidt "struktur" ikke dem der er helt glatte, men det er der andre der kan, så det er helt op til en selv hvordan de skal se ud opskriften og fremgangsmåden er den samme for begge typer mandler. Hvis man ønsker de helt glatte lader man bare sukkeret smelte lidt mere.

Ingredienser:
250g sukker
250g mandler
1tsk vaniljesukker
0,5dl vand

Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne i en gryde.
2) Tænd for blusset på max og sæt gryden på.
3) Når sukkeret er smeltet skrues ned for varmen.
4) Nu begynder sukkeret at "tørre ind", det er helt normalt, det betyder bare at alt vandet er fordampet.
5) Bagefter smelter sukkeret igen og vil nu klistre til mandlerne. (det er her du selv skal vælge hvordan dine mandler skal være, om alt sukkeret skal være smeltet eller du hellere vil have lidt "struktur" i dine mandler)
6) Hæld mandlerne fra panden over på bagepapir eller en silikonebagemåtte, skil dem ad med to gafler.

Brændte mandler og træstammer

Næste jul skal jeg nok lave et hemmeligt lager af dem, så der også er nogen til mig selv.

Mit kreative jeg
Ditte 


Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks