Crumble med bær

Vi skulle ud til svigermekanikken i forbindelse med farvningen af garn, hvilket du kan se resultatet af her: plantefarvning med skvalderkål og derfor ville jeg lave lidt godt til kaffen, samtidig skulle det være noget der var nemt for jeg havde ikke lige just timer til at stå i køkkenet så valget faldt på crumble.

Den færdige "crumble"
Jeg søgte på nogle grundopskrifter på nettet og kombinerede dem og ændrede også lidt undervejs, jeg valgte at bruge de bær vi havde i fryseren så det blev en kombination af bærsymfoni, brombær og hindbær men man kan også bruge rabarber og her er hvad det endte med.

Ingredienser:
500g bær
100g marcipan
100g sukker (jeg brugte 50g rørsukker og 50g alm sukker)
50g havregryn
50g hakkede mandler
50g mel
50g smør

Fremgangsmåde:
1) Lad bærrene tø op og dryp det overskydende væske fra, læg bærrene i et tærtefad
2) Riv marcipanen, hak mandlerne og bland det med sukker, havregryn, mel og smør. Smulr det hele til det har en grynet men sammenhængende konsistens. (Hvis crumblen er meget fedtet kan man tilføje mere havregryn)
3) Hæld crumblen over bærrene og sæt hele herligheden i ovnen ved 175grader i 25-30min.

Min crumble blev lidt vandet men der havde jeg brugt 700g bær og havde ikke dryppet væden af så derfor har jeg lavet lidt ændringer i opskriften.

Den var super lækker og med lidt creme fraise blandet med vanilliesukker blev den helt perfekt.
Den er i hvert fald værd at gentage og så tager den ikke særlig lang tid så den kan nemt laves hvis man står og er i tidsnød.

Mit kreativ jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks