Salt(e) mandler

Jeg er den heldige kæreste til en endnu heldigere mand der samtidig æææælsker salte nødder, både peanuts, cashew nødder og mandler.
De salte mandler tænkte jeg, at dem måtte jeg kunne lave selv, så jeg fandt en opskrift på nette (helt præcis hvor kan jeg ikke huske) men så gik den vilde jagt.

De salte mandler
Efterhånden som årene er gået er jeg endt med at lave en ret stor portion af gangen, helt op til 2x 400g og der går ikke mange dage før de er forsvundet ALLE sammen.

Opskriften og fremgangsmåden er blevet ændret meget lidt med årene og kan sagtens laves i dobbelt portion (det plejer jeg)

Ingredienser:
200g mandler
3 spsk. fint salt (+ lidt ekstra til "drys")
2 dl vand

Fremgangsmåde:
1) Opløs saltet i vandet
2) Put mandlerne i og lad dem trække i 30min
3) Hæld vandet fra
4) Hvis man ønsker "godt" salte mandler kan de nu vendes i lidt ekstra salt
5) Mandlerne fordeles i en bradepande og bages i ovnen på varmluft ved 200grader i 15min


OBS: Hold øje med mandlerne, da bagetiden kan varierer på grund af ovnen, de må absolut ikke blive mørke!!

God fornøjelse, jeg er sikker på at i vil syntes lige så meget om dem som vi gør.

Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Plantefarvning med skvalderkål

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Skildpaddemousse

Vanilje kage (Cake boss sponge cake)