"Alene hjemme" chokolade småkager

Dejen er ret sej og kan IKKE puttes i en sprøjtepose
for at lette arbejdet
For nogle år siden arbejdede jeg som barselsvikar, en uge var vi "alene hjemme" da alle lederne var på kursus og så gik den vilde kagebagning, derfor har disse kager denne titel, og jeg har ingen anelse om hvad der rigtige navn er.

Den ene af damerne lavede disse kager, og de er bare helt vildt fantastiske, man kan sagtens spise en hel plade på 5min uden at få ondt i maven., også eftersom der kun er 6 stk. på en plade så det kan varmt anbefales at man laver en dobbelt portion, så er der også til dagen efter eller måske helt indtil weekenden. 

Selvom det lyder helt forkert så er ingredienslisten altså god nok den indeholder meget lidt hvedemel, hvilket også resulterer i en rigtig lækker sej småkage.

Ingredienser:
2 æggehvider
2 3/4 dl flormelis
1 dl kakao
2 tsk.  hvedemel (ja det er den her jeg referere til, den er god nok KUN 2 tsk)
½ tsk. vaniljesukker
50g hakket mørk chokolade (til pynt, chokoladen kan udelades eller byttes ud med hvid chokolade eller hakkede nødder)

Fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 175grader og beklæd to bageplader med bagepapir
2) Pisk æggehvider, de skal ikke være MEGET stive
3) Sigt flormelis, kakao og mel i lidt af gangen og pisk mellem hver tilsætning
De færdige småkager

4) tilsæt vaniljesukker, pisk let
5) Lad dejen stå og hvile på køkkenbordet i 20min
6) Fordel 12 tsk. af massen med god afstand på de to bageplader
7) Drys med hakket chokolade  
8) Bag i 12-15 min eller indtil de er faste og skorpen er revnet let
9) Lad stå i 5min før de sættes til afkøling på en rist.



Man kan sagtens lege lidt med størrelsen og pynten på småkagerne, man skal bare huske at holde øje med at de ikke får for meget og sørge for at pynten er ´"bagesikker".



Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Plantefarvning med skvalderkål

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Skildpaddemousse

Vanilje kage (Cake boss sponge cake)