Butterdejsstang med temmelig meget laks

Ingredienserne
Siger overskriften ikke bare det hele?
Min mor lavede for mange år siden de her butterdejsstænger med fyld af bl.a. laks og spinat, så da jeg havde to ruller butterdej i fryseren skulle det prøves. Jeg kunne bare ikke finde opskriften så jeg fandt en opskrift på nettet, her: petersopskrifter.dk men problemer var at der i hans opskrift, skulle bruges 5 plader butterdej og eftersom han skriver at man også kan bruge en færdigkøbt butterdejs plade, tænkte jeg jo ikke over at der i en almindelig pakke butterdej er 450g og at min lille færdiglavet kun indeholdt 270g.

Jeg fulgte opskriften men da jeg havde puttet fyldet i og sat butterdejsstangen i ovnen syntes jeg godt nok at der var lidt rigeligt fyld, men det er jo laks så det kan vel næppe være dårligt. Til gengæld/samtidig glemte jeg at dræne spinaten så der var ret meget væde, hvilket resulterede i at den skulle være i ovnen næsten 40min, men så har jeg da lært at jeg bare skal give den noget mere indtil den er færdig.
Så skal det hele bare blandes


Ingredienser:
300g laks i stykker
350 g krydret smøreost
400 g optøet og drænet bredbladet spinat
350-400 g butterdej
Salt
Peber




Masser af fyld på meget lidt butterdej...mums.

Fremgangsmåde:
1) Dræn spinaten
2) Kog laksen i ca. 5 min, og pil laksen af skindet
3) Bland spinat, laks og smøreost, salt og peber
4) Rul butterdejen ud i en rektangel og læg fyldet på midten
5) Skær skrå snit fra kanten af fyldet ud til kanten af butterdejen i begge sider.
6) "Flet" skiftevis en strimmel ind over midten.
7) Bag butterdejsstangen på 180grader, varmluft i ca. 30min.

Dejen er "flettet" ind over fyldet


Den færdige butterdejsstang
Det der med at klokke i en opskrift er sååå typisk mig så med alle "fejlene" endte den med at få ret lang tid i ovnen men til sidst blev den dejlig sprød og smagte fantastisk, jeg spise cirka halvdelen og smede resten i en box i fryseren, så er der til en gang hurtig aftensmad eller en dag jeg ikke gider at lave frokost.









Mit kreative jeg
Ditte



Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Plantefarvning med skvalderkål

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Skildpaddemousse

Vanilje kage (Cake boss sponge cake)