Citron cheesecake muffins

Jeg kan rigtig godt lide cheesecake og jeg kan rigtig godt lide lime og citron så jeg tænkte at det var da en "win win" med begge dele i samme kage. Jeg har taget den oprindelige opskrift og lavet lidt om på den, bl.a. tilføjede jeg lidt mere citronsaft, og vi havde kun købt 200g smøreost så vi måtte nøjes med det men gav den lidt mere creme fraiche. De endte med at bage i 35min, de hævede op men de faldt sammen igen da de havde stået lidt, jeg ved ikke om de SKAL hæve op, men der skete ikke noget ved det.

Et stk. lækker muffin
Ingredienser:
60g smør
125 g knuste digestive kiks
275 g fed smøreost
2 store æg
fintrevet skal af en citron
2 spsk citronsaft 
85g sukker
125ml creme fraiche
35g hvedemel

Fremgangsmåde:
1) Formvarm ovnen til 160grader, alm varme
2) Beklæd din muffinsform med papirsforme
3) Smelt smør og bland med de knuste digestive og 1 spsk. af sukkeret.
4) Fordel kikseblandingen i bunden af muffinsformene og tryk dem faste med bagsiden af en teske, sæt formen på køl mens du laver ostefyldet.
5) Pisk resten af sukkeret godt med smøreost og æg.
6) Tilsæt citronskal, saft og creme fraiche og rør igennem.
7) Tilsæt mel og rør grundigt.
8) Fordel ostemassen i muffinsformene ovenpå kiksebunden og bag muffinsene i 30min, eller indtil de er faste men IKKE brune.
9) lad kagerne stå og afkøle i 20min inden de sættes på en rist til videre afkøling.
10) Når kagerne er helt kølet af skal de på køl i min. 3 timer.



Sådan ser den ud indeni
SÅ må jeg lige tilføje at de bare smager suuper skønt, ikke for meget af citron og ikke for meget af cheesecake men en lækker mellemting, simpelthen helt perfekt. Man kan med fordel give den lidt marmelade på toppen, f.eks. kirsebær.




Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Barnedåb, blomster og babyblå

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Overtræksmarcipan