Boller med økologisk stenkværnet ølandshvede fra Samsø

Ølandshveden
I weekenden var vi på bondens marked på Gisselfeldt. Her faldt jeg over noget økologisk stenkværnet ølandshvede fra Samsø og så tænkte jeg at det var på tide at afprøve en ny melsort.

Jeg har efterfølgende googlet lidt og fundet frem til at det suger mere væske end almindeligt mel, og samtidig giver en lidt "mørkere" smag, så nu er jeg spændt på hvad "mørkere" betyder når det gælder smag. Jeg fandt også frem til at de fleste som bager med ølandshvede, laver en dej der er mere fugtig end jeg normalt ville gøre, så det skulle jeg også lige have med.

Jeg bager som regel på slum. Det vil sige at jeg bager efter princippet: gær, væske, mel og så hvad der findes af spændende ting i skabene. Denne gang var som alle andre, bortset fra at jeg havde sat mig for at jeg skulle prøve det nyindkøbte ølandshvede.

Jeg endte med følgende ingredienser og fremgangsmåde og endt med en dej der var super lækker fast men slet ikke klistret. Den endte med at hæve i 2 timer på køkkenbordet

Den færdig æltet dej
Ingredienser:
50g gær
5dl fløde
2 spsk sukker
2 spsk flydende honning
5dl ølandshvede
5dl hvedemel 
 
 
 
 
 


Fremgangsmåde:
1) Smuldr gæren i en stor skål
2) Varm fløden til håndlun og bland med sukker og honning.
3) Hæld flødeblandingen over gæren og rør til gæren er opløst
4) Rør alt ølandshveden ud i væskeblandingen
5) Tilsæt hvedemelet og rør undervejs.
6) Drys let med mel, dæk med film og sæt til hævning.
7) Form brød eller boller af dejen. Boller skal bages i ca. 15min på 200grader, varmluft.


Dejlige boller


Min kæreste var, som altid, meget begejstret over de nybagte boller, specielt da han kom hjem fra arbejde kl. 00 og som altid var vældig lækker sulten, og de blev ikke dårligere med min hjemmelavede blomme marmelade.


Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hjemmelavede maskemarkører

Overtræksmarcipan

Plantefarvning med skvalderkål

Hæklede bogstaver