Når en økohvede bager, bager økohvede boller...

"...tar hun først en kæmpe skåål og en halv pak gær omtrendt..."

Sådan starter et nyt bage eventyr ud i den ædle kunst at bage med økologisk hvedemel fra samsø.
Min kæreste spurgte om ikke jeg lavede brunch, nu jeg havde ferie, og han først skulle møde kl. 14.30, og jeg kunne selvfølgelig ikke svarer andet end "jo hvorfor ik?".
Så nu er der indkøbt æg, baconen er taget op af fryseren og minsandten om ikke der nu også er slået en dej sammen til koldhævede boller med stenkværnet økologisk ølandshvede fra Samsø. Ja jeg ved godt at den lange titel på melet er unødvendig men det lyder bare så suuuper professionelt så jeg bliver nok aldrig træt af hverken at sige eller skrive det.

Økologisk samsø hvedemel
Jeg læste lidt på nettet (bagerskolen )og der stod at hvis man ville have en blød skorpe så skulle man tilføje fedt men at man ikke skulle bruge mælk for så blev brødet mindre og krummen skulle blive mere grå, og puu ha gråt brød DET vil vi ikke have, så jeg brugte selvfølgelig vand.
 
Så var det samtidig tid til at prøve koldhævning så jeg brugte kun en halv pakke gær (for det har jeg læst mig til at man skal) og så røg dejen i køleskabet efter den var æltet, så nu bliver det spændende at se hvordan de ser ud/ smager i morgen.

Ingredienser:
En halv pakke gær
8 dl vand
1 spsk sukker
2 spsk flydende honning
100g flydende smør (ca. 1 dl)
20dl økologisk hvedemel


Fremgangsmåde:
1) Opløs gæren i den lunkne vand
2) Tilsæt sukker, honning og smør og rør grundigt
3) Tilsæt hvedemelet lidt af gangen.
4) Ælt dejen det sidste i hånden, drys mel i skålen og læg dejen tilbage heri.
5) Dæk skålen med vita wrap/ husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over
6) Tag dejen ud ca. 30min før du skal bage bollerne og opvarm ovnen til 175grader, varmluft
7) Form dejen til boller, og bag dem midt i ovnen i ca. 20min


Der kan godt klemmes 20 boller ind på sådan en plade
Umme num, der er nu ikke noget som nybagte boller, jeg har ikke tænkt mig at gøre det hver aften men nu kan jeg da tjekke "koldhævede boller" af fra min liste over ting jeg altid har haft lyst til at bage (hvis jeg altså havde en liste).
Håndværkerne blev også glade for bollerne. Med denne opskrift holdt bollerne sig fugtige i lang tid i forhold til hvad mine boller plejer så denne opskrift var bestemt vellykket.

Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Barnedåb, blomster og babyblå

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Overtræksmarcipan