Brug af polycarbonat forme til fyldte chokolader

Så blev det igen jul, og det betyder konfekt.
Jeg har et ret lille køkken, så jeg havde booket køkkenet ude på arbejdet i weekenden, og så var der dømt mega konfekt hygge, med min mindste søster.

Jeg har købt nogle flere hårde polycarbonatforme på hwl.dk
Den slags forme kræver lidt arbejde både inden og efter brug, men de er det hele værd.

Klargøring af hårde polycarbonat chokolade forme:
1) Smør formene med smeltet chokolade,den skal ikke være tempereret. Jeg brugte bare min finger til at fordele chokoladen i hullerne.
2) Vask alle formene rene i var,t rent vand, der må IKKE være sæbe i vandet, så skyl børsten og baljen godt inden du vasker dine forme.
3) Rengør hullerne med vat så de er helt rene og tørre. Vattet tager de sidste vandrester så der ikke kommer kalkpletter.
Eksempel på fyldte chokolader, disse med form som kroner.

Det er vigtigt at formene ALDRIG vaskes med sæbe, for så er de ødelagt. Og så skal chokoladen som man anvender være tempereret ellers vil det ikke slippe formen.

Fremgangsmåde til fyldte chokolader:
1) Chokoladen tempereres
2) Formen fyldes med chokolade, kanterne skrabes rene.
3) Formen bankes ned i bordet, flere gange. Dette gøres for at eventuelle luftbobler kommer op til overfladen og toppen af chokoladen er helt glat.
4) Formen vendes over skålen med chokolade og der bankes let på langsiden af formen for at få det overskydende chokolade ud.
5) Formen stilles i køleskabet et par minutter.
6) Formen tages ud og fyldes med det valgte fyld. Husk at stoppe et par millimeter fra kanten da der skal være plads til at lave bunden.
7) Formen fyldes med chokolade så fyldet er lukket inde og formen skrabes ren, og sættes igen i køleskabet, indtil bunden har sat sig.
8) Formen tages ud og chokoladerne vendes ud af formen. Man kan se på formen om chokoladen har "sluppet", hvis ikke chokoladerne kommer let ud af formen, skal de stilles tilbage i yderligere 5 min.

Man kan fylde sine chokolader med hvad man ønsker, det må bare ikke være alt for flydende da det skal kunne "bære" bunden indtil den har sat sig, du kan se et par eksempler på godt fyld til chokoladerne ...........

Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks