Zebra, bling og pink aka lillesøster har fødselsdag

Så blev min lillesøster et år ældre og i den forbindelse skulle der selvfølgelig en kage til, denne gang skulle det være en rigtig tøset kage. Min søster ville bl.a. have zebra striber og en sløjfe på kagen så derfor måtte jeg en tur på youtube for at se videoer.Vi lavede en til familien og en til hendes klasse. Den lille et-lags med den lyserøde sløje var til familien. Jeg har regnet ud at der skulle være til ca. 16 personer. Vi var 19 personer til fødselsdagen hvoraf de 3 var børn og der var altså ret meget kage tilbage, vi fik godt nok også boller inden.


Kage til familien
Den store to-lags med den sorte sløjfe er til hendes klasse og der er de faktisk 19 stk i klassen, men vi har lavet til 25 stk, for de har ikke fået frokost år de skal spise kage og hvis jeg kender gymnasieelever så kan de godt spise et stort stykke hver.


Kage til klassen
Bundene er Vanilje kage (cake boss sponge cake) og fyldet er en variation af mørk chokoladeganache men lavet med den der MEGA gode pebermynte chokolade de har i Netto. Opsmøringen var palmin- smør creme, som jeg ikke har prøvet at lave før men som mange siger er skii god. Jeg syntes der skulle meget vanilje i for at den ikke bare smagte af flormelis, men jeg laver også smørcreme på slum, så jeg har ingen anelse om hvor meget flormelis jeg har kommet i.
Navnet er lavet i fondant og sprayet med glans spray


Jeg havde heller ikke prøvet at lave ganache på den chokolade før, så jeg blev også den erfaring rigere at der ikke var nok chokolade til at ganachen blev stiv, men vi kunne i stedet for piske den op så den blev helt perfekt alligevel.

Denne kage blev en stor succes og var en første gang for mange ting:
- Pebermynte ganche af pebermynte chokolade (chokolade ganache)
- Palmin smør creme (Momses opskrift)
- Zebra striber (zebra stribe video på youtube)
- Fondant sløjfe (fondat sløjfe video på youtube)
Men det er bestemt ikke sidste gang jeg laver zebra striber, det er nemlig super nemt og ser mega fedt ud.

Mit kreative jeg
Ditte

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks