Müslibarer med frugt og chokolade

Nu var tiden kommet til hjemmelavede müslibarer. Jeg ville gerne lave nogle af dem hvor man skal bruge en dåse kondenseret mælk og at jeg ville bruge nogle af mine tørrede jordbær men derfra vidste jeg ikke hvad jeg ville have i. Jeg siger tit at "Google er din ven" men når det gælder opskrifter på müslibarer er den MEGET forvirrende for der er 100 opskrifter og der er ikke nogen der er ens, ikke bare en lille smule.

Første gang jeg lavede den, syntes jeg at den var for tør så jeg gav den noget sirup, men da jeg bare tilsatte det på slump var jeg nødt til at bage en omgang mere hvor jeg ændrede lidt i opskriften så det nu passer til en enkelt dåse kondenseret mælk.
Ingredienserne

Ingredienser:
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400g)
200g havregryn
75g kokos
100 g kerner (f.eks. solsikke-, pinje-, græskarkerner, hør-, sesamfrø m.m)
100g let hakkede nødder (f.eks. mandler, hasselnødder, peanuts, vanødder m.m)
100g hakket chokolade (hvid, lyd eller mørk)
150g tørret frugt i passende bidder (rosiner, tranebær, abrikoser, jordbær m.m)
Müslibarmassen er fordelt og klar til at komme i ovnen

Fremgangsmåde:
1) Bland alle ingredienserne
2) Hvis der stadig er mange tørre pletter kan der tilsættes sirup.
3) bred massen ud på en bageplade (jeg tager en pose på hånden og bruger min hånd til at presse massen ud og forme den.)
4) bages i varmluftovn ved 130grader i ca. 40-50 min.
5) Lad massen køle let af hvorefter den skæres i passende bidder.
6) Man kan med fordel pakke dem ind i film enkeltvis, så er de nemme at tage med i madpakken.

Benjamin fik en box af dem med på arbejde og de var ret vilde med dem og jeg syntes også selv at de er ret gode. Samtidig indeholder de kun ingredienser som jeg alligevel altid ligger inde med, så det er nemt lige at smække en gang müslibarer sammen.

Mit kreative jeg 
Ditte 


Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Barnedåb, blomster og babyblå

Hæklede bogstaver

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Overtræksmarcipan