Hæklede bogstaver

OBS: DENNE SIDE OPDATERES LØBENDE (Opdateret 1/8-´18)
Jeg så et billede i et tillæg til et ugeblad af disse skønne bogstaver. Desværre var det ikke alle bogstaver der var opskrift på i tillægget men der lå heldigvis en opskrift i pdf-format herinde.

Indtil videre har jeg lavet de bogstaver der passer til vores søns navn, både fornavn og efternavn. Jeg har ændret lidt på nogle af bogstaverne.

Herunder kan du se de bogstaver jeg har lavet samt en bemærkning med de rettelser jeg har lavet, eller vil lave næste gang jeg laver de pågældende bogstaver.


Alle mine bogstaver er hæklet med nål. 4 i to tråde af 100% 4/8 bomuld. Jeg hækler stramt så hvis man hækler løst skal man muligvis bruge en mindre nål for at få det tæt.

A - Ændring: Her har jeg vendt den vandrette streg i A´et. således at maskerne går den samme vej som resten af bogstavet.
Jeg har gjort som opskriften foreskriver og lavet nedtag i 13.maske fra bunden. Herefter har jeg hæklet 22 masker i 9 rækker, den 10. række har jeg hæklet på Aét i forreste maskeled. Det giver en forhøjning på Aét der hvor det vandrette stykke er hæklet fast men det kan skjules ved at vende den side indad når de to dele hækles sammen. 

C - OBS: De har lavet en regnefejl så antal masker i omg 3+5+7+9+11 er anderledes. Der skal i stedet for stå:
Omg 3: 1 lm(vendemaske), 58fm,vend
Omg 5: 1 lm(vendemaske), 63fm,vend
Omg 7: 1 lm(vendemaske), 82fm,vend
Omg 9: 1 lm(vendemaske), 94fm,vend
Omg 11: 1 lm(vendemaske), 106fm,vend

D - Ændring: Istedet for at starte den buede del af bogstavet i 8.maske regnet nedefra, starter jeg i 9.maske nedefra. og den sidste rækkes hækles udelukkende af fm. Dette giver en lidt bredere buet del hvilket jeg syntes passer bedre med de andre bogstaver.

E- 

H-
Ændring: Ligesom med A har jeg ændret så den vandrette del ag H´et bliver hæklet i samme retning som resten af bogstavet.
Dette gør jeg ved at lave nedtag i den 19. maske fra bunden, hækle 8m langs med det ene "ben" i 11.rækker. Hver rækkes afsluttes med en lm der tæller som vendemaske. Den 11. række har jeg hæklet på H´ets andet ben i forreste maskeled. Det giver en forhøjning på H´ets ene ben der hvor det vandrette stykke er hæklet fast men det kan skjules ved at vende den side indad når de to dele hækles sammen.


I - Laves som opskriften foreskriver

J  - Fejl: Opskriften skal "vendes om" så opskriften skal istedet hedde:
Omg 5: 33 fm, *1 fm, øg med 1 m* gentag fra *-* yderligere 5 gange.
Husk også at "vende" omgang 7+9+11+13.

Ændring: Jeg syntes at der skal tilføjes to rækker mere mellem række 14 og 15, derved bliver J´et samme bredde som de andre bogstaver, så opskriften ville lyde:
Omg 14b: 33 fm *6 fm, øg med 1 m* gentag fra *-* yderligere 5 gange
Omg 14c: 81 fm

K -Ændring: Den udstikkende del syntes jeg er for lang og jeg vil derfor gøre den 4 masker kortere næste gang. det gøres således:
Omg 1+2: Hækles som beskrevet i opskriften
Omg 3: 1 lm (vendemaske), 6 fm,14 lm, fortsæt med garnet igen ved at hækle 1 fm med nedtag i den 20. maske nedefra, på Kéts lige del, fortsæt ved at hækle yderligere 5 fm langs med K´ets lige del, hækl 21 lm, vend.
Omg 4: Hækl 1fm med nedtag i anden maske fra nålen, 21 fm, 2 fm sm, 22 fm, vend = 45 m
Omg 5: 1 lm (vendemaske) 45 fm, vend
Vær opmærksom på at der vil være 2 masker mindre før og efter indtagningen i række 6+8+10+12+14 og at der vil være 4 masker mindre i række 7 + 9+ 11+13.


L  - Ændring: Den udstikkende del på L´et laves egentlig så det vender den modsatte vej af den store lige del, men da jeg syntes det giver en meget synlig overgang har jeg ændret, således at alle masker "vender" den samme vej.

"Foden" på Lét består af 13 masker hæklet med nedtag i et hjørne, 6 rækker af 13 masker. I den 7.række hækles 3 lm i slutningen af rækken og der hækles yderligere 6 rækker med i alt 15 masker (da den ene lm bruges som vendemaske)

O - Laves som opskriften foreskriver.
OBS: Pas på at du ikke får "tvistet" de to O´er når du hækler dem sammen da det giver et tvist i det færdige bogstav

R- Ændring: Jeg syntes at "benet" på Rét bliver for langt hvis man følger den originale opskrift. Jeg har derfor gjort det kortere ved at hækle et mindre antal luftmasker i omg 3, jeg har samtidig sat benet fast i 1. maske under buen på Rét i stedet for 1.maske nederst på Réts bue, som opskriften foreskriver. Det giver en ændring i omg 3+4. Det R der er billede af øverst på siden er hæklet med et mindre antal en den ændring jeg har skrevet ind nedenfor, dette da jeg syntes at benet blev for kort.

Opskriften vil så lyde:
Omg 3: 1lm(vendemaske), 6fm,13lm, lav 1km med nedtag i den 1.maske under Réts bue, hækl yderligere 1km i følgende m, vend og hækl tilbage med 19m.
Omg 4: 1lm (vendemaske), 19fm, 1km if ølgende 2 m på undersiden ad Réts bue, vend og hækl tilbage med 19fm.

OBS: Vær opmærksom på at to rækker i foden på Rét kun tæller som en omgang.

S - Ændring: Jeg syntes at S´et er for langt og jeg vil derfor nøjes med 86 lm i omgang 3. Dette giver en ændring for række 6+8+10+12+14 således at der istedet hækles:
Omg. 6: 1 lm(vendemaske), 10fm, *2fmsm, 5fm* gentag fra *-* yderligere 5 gange, 17fm, *1fm, øg med 1 fm* gentag fra *-* yderligere 5 gange, 10fm, vend
Omg. 8: 1 lm(vendemaske), 10fm, *2fmsm, 4fm* gentag fra *-* yderligere 5 gange, 17fm, *2fm, øg med 1 fm* gentag fra *-* yderligere 5 gange, 10fm, vend
O.S.V

Kommentarer

Populære indlæg:

Oreos creme

Chokoladeganache som fyld til chokolader eller kager

Plantefarvning med skvalderkål

Butterdejsstang med temmelig meget laks